Stureholms våtmark

Stureholms våtmark

Nyheter från Stureholms våtmark

2009 färdigställdes Stureholms våtmark och många har uppskattat den nya lokalen, fåglar såväl som fågelskådare, men även betande Highland Cattle och islandshästar.

Bloggen är ett försök att samla information om utvecklingen av våtmarkens flora och fauna. Inlägg tages tacksamt emot.

Fler vårfåglar

FaunanyttPosted by Göran Paulson, Höganäs gymnasium Sat, April 21, 2012 22:26:59

21 april. Efter att ha inventerat fåglar i trakten av Rössjön sedan gryningen avrundade vi (jag och Gunnel Paulsson) med skådning vid Stureholms fina våtmark.

Nyanlända var säkert de fyra par skedänder som låg ute i vattnet. Ett par vardera av snatterand och brunand syntes också liksom talrika krickor, gräs- och gravänder. Två gråhakedoppingar, grågäss, sothöns och en gråhäger fyllde på i artlistan.

I strandkanten såga två större strandpipare, tofsvipor och rödbenor. Två gluttsnäppor och fyra brushanar rastade på väg mot nordligare breddgrader. De senare i tjusiga praktdräkter inför det stundande spelet om honornas gunst.


Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Åse Mon, April 23, 2012 23:15:05

Hej Göran,

så roligt att du tar dig tid att besöka våtmarken samt rapportera om dina observationer. Har du bilder från besöken får du gärna länka upp dem - vill minnas att det var problem med det tidigare. Hör av dig om du försökt och inte lyckats, då hittar vi någon lösning på det. Tack för all information! Mvh Åse