Hästnytt

Hästnytt

Hästar på Stureholm

Om våra hästar och vårt hästliv här på Stureholm

Primadonna från Dahlgården

Våra hästarPosted by Åse Brunnström Tue, February 21, 2012 17:03:12

Unghästmönstring 2012-08-26, Skeppargården;

Primadonna var med i ettårsklassen och fick fina poängen 8,1; 8,1 för exteriör och karaktär, 8,2 för gångarter, med plus på tre av dem! Internationella FEIF-domaren Barbara Frische lovordade Primadonna som en elegant, dansant och mycket lovande ettåring. Vi blev oerhört glada. Det visade sig att Primadonna blev högst bedömd av alla hästarna vid denna mönstring, oavsett ålderskategori. Ringde Bengt och Lisa så fort jag hann, de blev som uppfödare givetvis mycket glada!

Barbara Frische gör en exteriörbedömning av Primadonna, Astrid är duktig hästledare. Foto: Åse Brunnström. PDF-filen nedan visar en bild på Primadonna när hon får fritt visa upp sig. Foto: Gundel Wetter, Svala gård.


Försommar 2012;

Primadonna växer något helt otroligt. Den 26:e maj 2012 fyllde hon ett år - - hon har längsta benen i vår hästflock! Hon är väldigt social men har också respekt för att vi människor har ett område där hon inte kan vara. Det går alldeles utmärkt att sätta grimma på henne, leda henne mellan hagar. Vår plan är att hon skall visas på fölmönstring för Barbara Frische den 26 augusti 2012 hos familjen Hegart på Skeppargården. Vi kommer att träna henne att gå med Salka i transport och på olika planer inför detta evenemang.

Vår 2012; Primadonna är ett stoföl efter Hraunar fra Efri-Raudalek och Brynja fra Glaesibae - två världsmästarföräldrar, vad månde bliva?

Vi har längtat efter att få ett ungt sto att följa hela vägen - våra gamla vänner Trixie, Salka o Röskva är alla tre i 20-årsåldern, och åldern börjar väl lite grand ta ut sin rätt där. Hemkommen från Dahlgården fick Primadonna bo tillsammans med Röskva för att komma in i flocken lite försiktigt. Röskva är ledaren och har helt accepterat Primadonna, som vi kallar Donna till vardags. Donnan är en mycket social och trevlig 'liten' häst, nästan lika hög som Röskva som är ca 136 cm.

Nedan lite bilder från glad 4-månaders fölunge, till 6- resp. 9 månaders ung dam.

Skall bli spännande att följa hennes utveckling.