Hästnytt

Hästnytt

Hästar på Stureholm

Om våra hästar och vårt hästliv här på Stureholm

Heidur från Stureholm

Våra hästarPosted by Åse Brunnström Tue, October 18, 2011 16:34:00

Heidur från Stureholm

född 2007, e. Hraunar frá Efri-Raudalek, u. Röskva fra Muldbjerg.

Vi höll honom som hingst tills han vara 4 år - sedan kände vi att vi endera får lämna bort honom, till någon som vill satsa på ett hingstämne, eller, så får han bli valack. Han blev valack. En helt fantastisk sådan. Han är en nallebjörn, i allt. Snälla ögon, galopperar till matte när han skall byta hage, är oerhört samarbetsvillig, föreslår egna ridövningar ibland. Han har allt - enligt vår tränare Katarina Lagerbäck, och givetvis, har vi tyckt detta hela vägen från den lilla 'grå älgen, till gul 1-åring, gulsvart 2-åring, och till att visa sig vara en fantastiskt vacker häst vid 2-3 års ålder! Vilken resa, vilken tur - och alla gångarter är där. Nu tränar vi på att sortera dem.

Nu har han gått från föl och unghäststadiet till en ung och vacker ridhäst. Tack vare goda insatser från Team Brösarpsgården och Josefin Birkebro har vi nu vår drömridhäst. Han är både duktig, snäll och urmysig att hantera. Hoppas att Astrid och Heidur får det riktigt roligt på träningar och tävlingar framöver. Vi fortsätter att träna för bl.a. Josefin Birkebro och övriga på Team Brösarpsgården. Det är vi supernöjda med :). En stolt Astrid och en nöjd Heidur, kan det bli bättre - se mer i fotoalbumen i pdf-filerna nedan.

EFTER VINTERVILAN så har vi nu satt igång Heidur med hjälp av Katarina Lagerbäck. Hon hjälper vår inackordering Jaffe så vi passade på att anlita hjälpen. Det är vi riktigt nöjda med. Vi lär oss mycket grundhantering och Heidur är väldigt snäll och skötsam - en duktig, positiv och söt häst, tycker även Katarina.

Repetition av grundträningen sedan tidigare, Katarina hoppar upp och ned, från vänster till höger, böjer hals, kastar med grimskaft - ingenting som inte känns ok efter en stund tycker Heidur. Nåja, det där med högersidan är lite läskigare, för den har vi glömt att träna på. Skall bli bättring.

Bilddagbok från träningen med Heidur och Katarina Lagerbäck