Hästnytt

Löshoppning i nysnöVåra hästar

Posted by Åse Brunnström Sun, December 02, 2012 14:54:59

Härligt hoppande hästar i nysnö - läs mer i bifogade PDF-dokument som samtidigt är en julhälsning.
Träningstävling och premiär för HeidurHästaktiviteter

Posted by Åse Brunnström Thu, October 11, 2012 00:06:42

I föreningen Kusk arrangerades en träningstävling för islandshästar. Vår lokaldomare Kristine Barner dömde. Heidur från Stureholm, vår egen uppfödning efter Röskva fra Muldbjerg och Hraunar fra Efri-Raudalaeik var riktigt duktiga. Lillmatte och ryttare var såklart, Astrid Brunnström.

Unghäst och fölmönstring med PrimadonnaHästaktiviteter

Posted by Åse Brunnström Wed, October 10, 2012 17:02:47

Unghästmönstring 2012-08-26, Skeppargården;

Primadonna var med i ettårsklassen och fick fina poängen 8,1; 8,1 för exteriör och karaktär, 8,2 för gångarter, med plus på tre av dem! Internationella FEIF-domaren Barbara Frische lovordade Primadonna som en elegant, dansant och mycket lovande ettåring. Vi blev oerhört glada. Det visade sig att Primadonna blev högst bedömd av alla hästarna vid denna mönstring, oavsett ålderskategori. Ringde Bengt och Lisa så fort jag hann, de blev som uppfödare givetvis mycket glada!

Barbara Frische gör en exteriörbedömning av Primadonna, Astrid är duktig hästledare. Foto: Åse Brunnström.

Avelsvisarkurs med Heidur från StureholmHästaktiviteter

Posted by Åse Brunnström Wed, October 10, 2012 17:00:28

Heidur och hans stormatte deltog i avelsvisarkurs arrangerad av Skeppargården på Helsingborgs ovalbanor. Barbara Frische och Isolfur Isolfsson var lärare. Reportaget publicerades i tidningen Islandshästen.


Långtur från StureholmHästaktiviteter

Posted by Åse Brunnström Wed, October 10, 2012 16:45:55

Nationella Islandshästens Dag 2012, läs mer om den härliga långtur vi gjorde, 1,7 mil på 2,5 timme. Avslutades med härlig grill vid vår ridpaddock. Läs hela reportaget i PDF-filen nedan.

Blog imageTräning av hästHästaktiviteter

Posted by Åse Brunnström Thu, June 21, 2012 00:05:23

Katarina Lagerbäck

hjälper oss med träning av Salka, vidare träning av Heidur som nu är fem år och Kaspar som är 4 år. Det är mycket givande och vi känner att vi lär oss något nytt varje träningstillfälle. Vi får också redskap att arbeta vidare med, oavsett om det är en äldre häst eller en ung häst.

Det är väldigt positivt att kunna träna framförallt de unga hästarna här hemma, men också att flera andra ryttare är intresserade. Vi är nu ett litet träningsgäng på 4-5 ryttare med 6 hästar som håller igång. Riktigt roligt och utvecklande.

Vi tränar både på vår (lilla? 18x 34 m) bana och ute på våra bilfria markvägar. Det är så oerhört stimulerande att få till en helhets- och långsiktig syn på träningen.

Astrid och Salka tränar dessutom just nu för att medverka i Lag-Sm både i grenen T5 samt i grenen Dressyr på fri hand, FS3. Bilden nedan visar när Katarina tränar Astrid och Salka på tempoväxlingar på uteritten, bilden därunder visar Salka och Astrid i träning för enmansshow inför Lag-sm.

Blog imageBlog image

Ára från SmedsbyggetAndras hästar på gården

Posted by Åse Brunnström Mon, June 04, 2012 18:35:36

Blog imageÁra från Smedsbygget kommer snart tillsammans med sin matte Louise att bo här på Stureholm. Det tycker vi skall bli mycket trevligt, både med sällskap i stallet och ännu en trevlig hyresgäst i en av gårdens bostäder. Louise hittade vår annons på Gandurs hemsida, Gandurland. Tack för det Gandur!

Bilder på Ára, blir säkert fler, så småningom. Välkomna till Stureholm, Ára och Louise!Unghingstar i lösdriftAndras hästar på gården

Posted by Åse Brunnström Tue, February 21, 2012 19:44:07

Vi har under förra säsongen och denna vintersäsong haft unghästar på lösdrift. Det är härligt att följa dem och deras utveckling. Beroende på väder så tar vi in dem i box över natten, de går snällt både in och ut ur boxarna för att vara i våra vinterhagar eller i lösdriften beroende på väder. Vid dåligt väder sätter vi täcken på våra valacker, medan unghingstarna får gå i lösdriften där de kan välja om de vill ha regn- och vind skydd, eller inte. Märkligt nog står de oftast ute!

Två av hingstarna, Alfur och Katur, åkte hem ganska snart, då deras matte Karin Wahlström ville ha dem hemma under vintern. Karin är delägare i den fantastiska Prins från Knutshyttan, som vann Avels-VM 2011 i Österrike.