Hästnytt

Hästnytt

Hästar på Stureholm

Om våra hästar och vårt hästliv här på Stureholm

Träningstävling och premiär för Heidur

HästaktiviteterPosted by Åse Brunnström Thu, October 11, 2012 00:06:42
I föreningen Kusk arrangerades en träningstävling för islandshästar. Vår lokaldomare Kristine Barner dömde. Heidur från Stureholm, vår egen uppfödning efter Röskva fra Muldbjerg och Hraunar fra Efri-Raudalaeik var riktigt duktiga. Lillmatte och ryttare var såklart, Astrid Brunnström.

Unghäst och fölmönstring med Primadonna

HästaktiviteterPosted by Åse Brunnström Wed, October 10, 2012 17:02:47

Unghästmönstring 2012-08-26, Skeppargården;

Primadonna var med i ettårsklassen och fick fina poängen 8,1; 8,1 för exteriör och karaktär, 8,2 för gångarter, med plus på tre av dem! Internationella FEIF-domaren Barbara Frische lovordade Primadonna som en elegant, dansant och mycket lovande ettåring. Vi blev oerhört glada. Det visade sig att Primadonna blev högst bedömd av alla hästarna vid denna mönstring, oavsett ålderskategori. Ringde Bengt och Lisa så fort jag hann, de blev som uppfödare givetvis mycket glada!

Barbara Frische gör en exteriörbedömning av Primadonna, Astrid är duktig hästledare. Foto: Åse Brunnström.

Avelsvisarkurs med Heidur från Stureholm

HästaktiviteterPosted by Åse Brunnström Wed, October 10, 2012 17:00:28
Heidur och hans stormatte deltog i avelsvisarkurs arrangerad av Skeppargården på Helsingborgs ovalbanor. Barbara Frische och Isolfur Isolfsson var lärare. Reportaget publicerades i tidningen Islandshästen.


Långtur från Stureholm

HästaktiviteterPosted by Åse Brunnström Wed, October 10, 2012 16:45:55

Nationella Islandshästens Dag 2012, läs mer om den härliga långtur vi gjorde, 1,7 mil på 2,5 timme. Avslutades med härlig grill vid vår ridpaddock. Läs hela reportaget i PDF-filen nedan.Träning av häst

HästaktiviteterPosted by Åse Brunnström Thu, June 21, 2012 00:05:23
Katarina Lagerbäck

hjälper oss med träning av Salka, vidare träning av Heidur som nu är fem år och Kaspar som är 4 år. Det är mycket givande och vi känner att vi lär oss något nytt varje träningstillfälle. Vi får också redskap att arbeta vidare med, oavsett om det är en äldre häst eller en ung häst.

Det är väldigt positivt att kunna träna framförallt de unga hästarna här hemma, men också att flera andra ryttare är intresserade. Vi är nu ett litet träningsgäng på 4-5 ryttare med 6 hästar som håller igång. Riktigt roligt och utvecklande.

Vi tränar både på vår (lilla? 18x 34 m) bana och ute på våra bilfria markvägar. Det är så oerhört stimulerande att få till en helhets- och långsiktig syn på träningen.

Astrid och Salka tränar dessutom just nu för att medverka i Lag-Sm både i grenen T5 samt i grenen Dressyr på fri hand, FS3. Bilden nedan visar när Katarina tränar Astrid och Salka på tempoväxlingar på uteritten, bilden därunder visar Salka och Astrid i träning för enmansshow inför Lag-sm.Nationella Islandshästens Dag 25 september, 2011

HästaktiviteterPosted by Åse Brunnström Wed, October 19, 2011 15:57:27
En härlig tur med 20 islandsekipage. Bild och text Gundel Wetter, www.svalagard.se

Långritt på islandshäst 1:a och 5:e november 2011 kl 10.30

HästaktiviteterPosted by Åse Brunnström Tue, October 18, 2011 21:44:24

Långritt med islandshäst 'da capo'.

Vi samlas återigen på Stureholms gård - beräknad ridtid ca 2 timmar!

Tisdag 1 november, avfärd 10.30 med Astrid och ungdomar från Kusk och Gandur på islandshäst. Finns det plats är givetvis andra islandsryttare välkomna.

Lördag 5 november, avfärd 10.30 med Åse och Astrid, vuxna och ungdomar från Kusk och Gandur på islandshäst. Finns det plats är givetvis andra islandsryttare välkomna. Även Kusk/Gandurianer med annan häst är välkomna, men kontakta oss först! 'Större häst kan ge respekt, större hovar, större spår'.

Medtag egen fikapackning

Välkomna - anmäl ert deltagande till ase@stureholm.com eller 0709-213994