Hästnytt

Hästnytt

Hästar på Stureholm

Om våra hästar och vårt hästliv här på Stureholm

Ára från Smedsbygget

Andras hästar på gårdenPosted by Åse Brunnström Mon, June 04, 2012 18:35:36
Ára från Smedsbygget kommer snart tillsammans med sin matte Louise att bo här på Stureholm. Det tycker vi skall bli mycket trevligt, både med sällskap i stallet och ännu en trevlig hyresgäst i en av gårdens bostäder. Louise hittade vår annons på Gandurs hemsida, Gandurland. Tack för det Gandur!

Bilder på Ára, blir säkert fler, så småningom. Välkomna till Stureholm, Ára och Louise!Unghingstar i lösdrift

Andras hästar på gårdenPosted by Åse Brunnström Tue, February 21, 2012 19:44:07
Vi har under förra säsongen och denna vintersäsong haft unghästar på lösdrift. Det är härligt att följa dem och deras utveckling. Beroende på väder så tar vi in dem i box över natten, de går snällt både in och ut ur boxarna för att vara i våra vinterhagar eller i lösdriften beroende på väder. Vid dåligt väder sätter vi täcken på våra valacker, medan unghingstarna får gå i lösdriften där de kan välja om de vill ha regn- och vind skydd, eller inte. Märkligt nog står de oftast ute!

Två av hingstarna, Alfur och Katur, åkte hem ganska snart, då deras matte Karin Wahlström ville ha dem hemma under vintern. Karin är delägare i den fantastiska Prins från Knutshyttan, som vann Avels-VM 2011 i Österrike.

Djarfur, valack 8 år

Andras hästar på gårdenPosted by Åse Brunnström Tue, February 21, 2012 19:05:39
En åttaårig valack som kallas för Djaffe Laffe av sin matte Elisabeth.

Djaffe går tillsammans med våra två valacker, Heidur 5 år och Kaspar nu 4 år.

Elisabeth tränar regelbundet för Katarina Lagerbäck som numera kommer och besöker oss på Stureholm några gånger per vecka.